Szerző: Kovács Gergő

Mintha csak tegnap ünnepeltük volna meg az oldal 2. születésnapját és máris azon kapjuk magunkat, hogy ismét megtettünk egy kört a Nap körül. Az oldal harmadik éve, dacára az egész világot felforgató járványnak, minden várakozásunkat felülmúlta…

Az elmúlt egy év alatt 123 blogbejegyzés született 15 szerző (Balogh Gábor, Balázs Gábor, Kocsis Erzsó, Bonczók Zoltán, Csaba György Gábor, Marcu András, Kereszty Zsolt, Kovács Gergő, Rezsabek Nándor, Szabó Bence, Szklenár Tamás, Szoboszlai Endre, Tamási Dávid, Tóth Imre és Vincze Miklós) tollából.

Csapatunk Bardóczné Kocsis Erzsó, Balázs Gábor és Marcu András személyével lett gazdagabb, továbbá partnereink köre is kibővült, ezen felül életre hívtuk „Bolygótár” nevű planetológiai adatbázisunkat, melyben hiteles információkkal szolgálunk Naprendszerünk egyes égitestjeiről. A közösségi médiabeli megjelenésünk fokozódott, immár TikTok-on is elérhető oldalunk (Balázs Gábor szerkesztésében), továbbá a facebook-on indított „Bolygópárbaj” nevű minisorozatunk igazi közönségkedvenccé vált. Csapatunk aktívan együttműködött stratégiai partnerünkkel, a Parallaxissal blog- és Facebook-oldalának elkészítésében, valamint szerkesztő-műsorvezetőként annak podcast-sorozatában. A COVID-19 járvány dacára szerkesztőségünk több népszerű hazai eseményen is részt vett, a Gothard Jenő Csillagászati Egyesület (GAE) XLI. Megyei Csillagászati és Űrkutatási Hetek programsorozatán, a Kutatók Éjszakáján, a Bakonyi Csillagászati Egyesület pénzesgyőri táborán, szerepet vállaltunk a BCSE Palotai Amatőr Csillagászat – PACSi csillagászati kincskereső akciójában, illetve az Űrbatyu II várpalotai felbocsátásán. Végül, de nem utolsó sorban az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Juhari Zsuzsanna-díj elismerő oklevelében részesült bolygótudományi portálunk.

Így, hogy ismét eltelt egy év, nem ígérhetünk mást, csak azt, hogy folyamatosan megújulva, folyamatosan bővülő tartalmakkal folytatjuk! Köszönettel tartozunk szerzőinknek, szerkesztőtársainknak, továbbá minden Barátunknak és Olvasónknak, akik követik oldalunkat!

Boldog Születésnapot, Planetology.hu!