Újfent eltelt egy év oldalunk életében és ahogy a bor is nemesedik idővel, úgy érzem, oldalunkra is igaz ez a megállapítás. Bár voltak nehézségek, a COVID sem tűnt el az életünkből (sőt!), mégis, töretlen erővel és lelkesedéssel dolgoztunk…

Az elmúlt egy év alatt 139 blogbejegyzés született 21 szerző (Balázs Gábor, Balogh Gábor, Csaba György Gábor, Fazekas Panna, Farkas Csaba, Farkas Laura, Gombai Norbert, Ivanics Ferenc, Ivanics-Rieger Klaudia, Kereszty Zsolt, Kocsis Erzsó, Kormos Balázs, Kovács Gergő, Kovács Orsolya, Pál Balázs, Rezes Dániel, Rezsabek Nándor, Szalipszki Benedek, Szklenár Tamás, Szoboszlai Endre és Tóth Imre) tollából.

A tárgyévben indult útjára a Twitter platformunk is, kiegészítve a bejáratott Planetology-csatornákat, melyek közül facebook-oldalunk kedveléseinek száma meghaladta a 4200-at, továbbá Planetology Beszélgetések néven újraindítottuk podcast-műsorunkat is. A tartalomszerkesztői gárda geológus, fizikus, földrajztanár szakemberekkel és tapasztalt tudományos ismeretterjesztőkkel bővült: csapatunk tagja lett Ivanics-Rieger Klaudia, Gombai Norbert, Rezes Dániel és Pál Balázs is. Szerkesztőségünk tagjai részt vettek olyan nívós rendezvényeken, mint az ESA tanárok számára dedikált online konferenciája (melyen Kocsis Erzsó vett részt) a Nemzetközi Űrhajós Szövetség 33. kongresszusa (Balázs Gábor részvételével), vagy a 2020-2021. évi Juhari Zsuzsanna díjak átadója, mely utóbbit a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Csillagászati Intézetében rendeztek meg és, amelyen (Kocsis Erzsó, Balázs Gábor, Rezsabek Nándor és Kovács Gergő személyében) átvehettük a Planetology.hu 2020-as oklevelét. Felelős szerkesztőnk, Balázs Gábor továbbá III. helyezést ért el a Természet Világa folyóirat XXX. Természet-Tudomány Diákpályázatán, Önálló kutatások, elméleti összegzések kategóriában.

Így, hogy ismét eltelt egy év, nem ígérhetünk mást, csak azt, hogy folyamatosan megújulva, folyamatosan bővülő tartalmakkal folytatjuk! Köszönettel tartozunk szerzőinknek, szerkesztőtársainknak, partnereinknek, továbbá minden Barátunknak és Olvasónknak, akik követik oldalunkat!

Boldog 4. Születésnapot, Planetology.hu!