Szakmai szervezetünknek, a Tudományos Újságírók Klubjának (TÚK) a XI. kerületi Zsombolyai utca 6. alatti TIT Természettudományi Stúdióban május 5-én megtartott XXVIII., tisztújító közgyűlése elnökségi tagnak, majd az új összetételű elnökség főtitkárnak választott a 2023-2026-os időszakra.

A tiszteletbeli elnöknek megválasztott Dürr Jánost követően az elnöki posztot a korábbi főtitkár, Kocsis-M. Brigitta tölti be. Tudományos alelnökként továbbra is Dr. Lente Gábor folytatja munkáját. A főtitkárhelyettes Dr. Hollósy Ferenc és Trupka Zoltán lett. Az elnökség tagja továbbá Kapitány Katalin, Kertész Bernadett, Németh Csaba és Tóth Éva. Az EUSJA nemzeti küldött a jövőben is Palugyai István örökös tiszteletbeli elnök. A Számvizsgáló bizottság új tagja Dr. Gács János és Grosschmid Péter lett, Kovács Gergő korábbi tagságának megerősítése mellett.
Az 1990 óta egyesületi keretek között működő társadalmi szervezet fő célja a tudományos újságírók, illetve tudományos ismeretterjesztést végző tudományos kutatók közötti szakmai és emberi kapcsolatok erősítése, a szakmai továbbképzés támogatása, illetve az utánpótlás, a tudományos újságírás oktatásának elősegítése. További információ a https://tudomanyosujsagirokklubja2.wordpress.com/ portálon és a https://www.facebook.com/TudomanyosUjsagirokKlubja közösségi média felületen érhető el.